lördag 21 maj 2016

Skottland del 1

Hej på er. :) 

ONSDAG 
Vi började resan tidigt på onsdagsmorgonen när vi gick på tåget som skulle ta oss till Köpenhamn. Tågresan gick bra och vi kunde checka in våra väskor utan problem, när vi hade gått igenom säkerhetskontrollen gick vi runt och tittade i taxfreebutikerna och sedan åt vi lunch. :) Flygresan gick bra och vi landade i ett soligt Edinburgh. Madde & Daniel(Maddes storasyster Malins man) hämtade oss på flygplatsen och vi fick vänta någon timme på de andra som skulle hyra en bil innan vi kunde åka mot Pittenweem. :) Daniel körde en liten omväg för att visa oss den finaste vägen och utsikten var fantastisk hela vägen. Landskapet var helt otroligt och det var mycket bättre än allt man någonsin sett på film! Får ni chansen ska ni verkligen åka dit och ta er ut på landet för att se vad de har att erbjuda.
Under kvällen åt vi fish & chips, kollade in kyrkan och landade lite efter att ha rest hela dagen. Jag somnade ovaggat bredvid Madde när vi äntligen hade kommit i säng. :)
TORSDAG
På torsdagen vaknade vi upp och solen lös, lokalbefolkningen sa att det var otroligt ovanligt och att det var deras sommar som hade kommit. Det kändes ju såklart lite konstigt för oss eftersom det bara var svenskt vårväder för oss. Madde åkte till flygplatsen tillsammans med Daniel och Malin & jag pratade ihop oss om möhippan eller the hen party som man säger i Skottland. :) Jag gick sedan över till grannbyn Anstruther där Fatima & Lottie bodde hos Geoffs syster Gemma. :) Vi gick och handlade och satte sedan igång med bakningen för kvällens hen party. När vi var klara hämtade Daniel upp oss och vi åkte hem till Malin igen. Fatima & Lottie testade bröllopssminkningen på Madde och jag hängde nere i köket med Malin. Sedan gjorde vi pompoms som skulle hänga i kyrkan under bröllopet. :)
Utsikten från mitt & Maddes rum hos Malin & Daniel. :)
Vackra Pittenween!
Madde, redo att göra pompoms och Malin i bakgrunden som lägger alla scones hon bakat(och det var många) i lådor.
Nadja & Fatima gör pompoms. :)
Lottie gjorde också pompoms. :)
När klockan närmade sig 6 gjorde vi oss i ordning för att åka ner till caféet där vi skulle ha hen partyt, vi flyttade bord, pyntade, gjorde bål och la upp all frukt och alla kakor för att sedan ta emot gästerna klockan 7. :) Vi hade planerat hela kvällen och det var mycket lyckat. Vi hade lite tävlingar, vi drack en massa te och skrattade en hel del. Det var också roligt att få träffa alla som kom dit, en del kände vi inte sedan innan då det var delar från Geoffs familj. :) Och bruden fick bära slöjan hela kvällen. :)
Bride to be! :)
FREDAG
På fredagen gick jag upp, åt frukost och började sedan baka bondkakor till bröllopet, precis som Madde beställt. :) Vid elva-tiden var det dags att åka till Anstruther och fixa naglarna och när det var klart åkte vi till kyrkan och där fortsatte jag att baka bondkakor, kanelbullar och smörgåstårta tillsammans med Malin. Det kom förbi människor som precis om från flygplatsen för att vara med från på bröllopet och människor från trakten som hjälpte till med förberedelserna inför lördagen. :) När vi var klara och hade städat upp i köket begav sig de andra till Anstruther och jag hem till Malin & Daniel(som behändigt nog bor bara två minuter ifrån kyrkan) och hade huset för mig själv då de andra var på familjemiddag så jag åt, gosade med katterna och njöt av få vara för mig själv en liten stund. :)
Maddes storebror Mikael tillsammans med Rory(som älskade att kela). :)
Madde tillsammans med alla buketter med brudslöjor som skulle stå på alla borden. :)
Godis som var presenter till gästerna. :) Korgarna fick stå inne på toaletterna, innehållande deo, plåster, näsdukar och annat bra som man kan behöva. :)
Nästa del kommer imorgon. :)

// Ottilia :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar