fredag 28 februari 2014

Ett par dagar i Stockholm

God morgon på er. :)

Igår tog jag mig upp 04.15 och gjorde mig i ordning innan min skjuts kom och hämtade mig vid 05.10. Väl på plats på flygplatsen checkade vi in och fick ganska snabbt komma på planet som skulle ta oss till Stockholm. Efter en snabb flygresa fick vi vänta in andra varuhus och sedan ta taxin till hotellet vid 08.00. Resten av dagen bestod sedan av möten med flera olika leverantörer i olika små rum. Det var en mycket intensiv dag och när vi hade träffat sista leverantören vid 20.00 var jag helt slut. Under dagen satt jag flera gånger och nästan nickade till och jag var väldigt glad när jag kunde gå till hotellrummet och göra mig i ordning inför kvällens middag som serverades vid 21.00. Middagen var fantastiskt god med både förrätt, varmrätt och huvudrätt. Jag satt och pratade med Mange, som jobbar med mig i Kalmar, och en av de högre cheferna som kom och satte sig vid vårt bord, det var väldigt trevligt. :) Försäljningschefen höll ett par tal och meddelade att de hade flyttat fram torsdagens schema med en timme då det hade insett att det var många som hade rest långt och hade varit uppe sedan mitt i natten som nog hade tyckt att det varit skönt att få sova lite extra. Det var mycket uppskattat. ;) Vid när klockan blev 23 gick Mange & jag till våra rum och la oss, vi var båda helt slut.

Igår gick jag upp vid halv 8, då tog jag en dusch innan jag gick och åt hotellfrukost. :) Även den här dagen var fylld med leverantörsmöten där det demonstrerades nya produkter. Det gav mig otroligt mycket att få lyssna på vad de olika produkterna har för för- och nackdelar. När jag är på jobbet måste jag alltid fråga någon vad det finns för olika specifikationer på alla produkter men här fick jag det "gratis" och det är jag väldigt glad för. Vid 17 gick taxin tillbaka till Arlanda och vi satt och småpratade lite på vägen. :) Vi checkade in våra väskor och gick upp till Sky City och åt lite innan vi satte oss i vänthallen och väntade på vårt flyg som gick vid 21.10. När vi kom på planet meddelade piloten att det var dimmigt i Kalmar men att det nog inte skulle vara några problem. Men när vi närmade oss Kalmar hade de bara 50 m sikt och de behövde 550 m så vi fick flyga ner till Ronneby och landa där istället. Därifrån fick vi åka bussar till Kalmar, som jag trodde ska ta hemskt lång tid men jag somnade och vaknade igen när vi kom till Rinkabyholm. Pojkvännen kom och hämtade mig flyget och jag var hemma runt halv ett. Då var jag väldigt glad att jag fick gå och lägga mig. ;)

Idag jobbar jag mellan 11-19.15 och i helgen är jag ledigt, det ser jag verkligen fram emot! :)

// Ottilia :)

tisdag 25 februari 2014

Nyinflyttad

Hej på er. :) 

Det är  nu en vecka sedan jag flyttade och jag stormtrivs! Pojkvännen och två av hans kompisar hjälpte till vid flytten så det gick ganska fort. Jag har packat upp en del men är långt ifrån klar. Idag är min första lediga dag sedan flytten förutom i fredags då jag fick ringa mig sjuk. Men då låg jag bara i soffan och vilade hela dagen istället för att packa upp och fixa. Idag har jag varit inne i stan och fixat internet så från och med nu kan ni förvänta er mer uppdatering. :) Jag fick feber första natten här och jag fick gå hem tidigare från jobbet på torsdagen för att jag inte mådde så bra. Men under helgen blev jag bättre och nu är det bara lite hosta kvar.
Senare i eftermiddag kommer Tove & Tilda och hälsar på, det ska bli roligt då jag inte har sett Tilda sen november och Tove sen december. :) 
Imorgon ska jag, tillsammans med en kollega, åka upp till Stockholm på utbildning. Det ska bli riktigt roligt! :) Jag har vetat att jag ska åka sedan en månad tillbaka och har längtat sedan dess.
Soffan har blivit min favoritplats. :)
// Ottilia :)

måndag 17 februari 2014

Fullt upp

God morgon på er. :) 

Just nu och ett tag framåt kommer bloggen komma lite i andra hand då jag har fullt med annat. Jag jobbar och packar ihop alla mina saker i lådor och väskor för att flytta hemifrån om bara någon dag. Mitt rum är för tillfället kaos och det står grejer överallt, jag har bara en liten gång så att jag ska ta mig till dörren, sängen och skrivbordet utan att behöva klättra. Madde var med mig på IKEA i torsdags, då köpte jag det jag tror att jag kommer behöva och när vi var klara och hade ätit lite passade vi på att gå på stickcafé. :)

Idag ska jag jobba mellan 11 och 19.15 och imorgon eller på onsdag flyttar jag, det beror lite på hur pojkvännen jobbar och när släpet vi ska låna är ledigt.

// Ottilia :)

onsdag 12 februari 2014

Att komma alldeles för sent till jobbet

Hej på er. :) 

Jag vaknade hos pojkvännen och insåg efter ett meddelande på min röstbrevlåda att jag skulle ha varit på jobbet för en och en halv timme sen. Jag klädde snabbt på mig och försökte febrilt få tag på chefen medan pojkvännen lugnt bredde ett par mackor till mig som jag slängde i mig i bilen in till jobbet. När jag väl kom dit var jag mer än två timmar sen men de sa att det inte var någon fara då jag trodde att det var imorgon dagens tider gällde(jag struntade ju inte i att komma dit). Ironiskt nog sa jag till pojkvännen igår kväll att jag aldrig försover mig och han kunde ju såklart inte låta bli att kasta det i ansiktet på mig idag. Några timmar efter att jag hade åkte från honom fick jag ett sms där det stod "Och du som sa att du aldrig försov dig! :P Tjii fick du! ;)", och det värsta är att han har rätt.... ;) Resten av arbetsdagen gick ganska långsamt och jag försökte komma in i det men efter min turbulenta morgon kände jag mig bara dum och oansvarig. Så jag var ganska glad när Tilda kom och jag fick gå hem. ;)
När jag kom hem stekte jag pannkakor som blev dagens kvällsmat och sen pratade jag med mormor, farmor och Madde en stund i telefon. :)
Imorgon börjar jag vid 9.15 och då ska jag minsann se till att vara där i tid! ;) Från och med imorgon ska jag lära Lotta(som har varit på en annan avdelning tidigare) allt jag kan, det ska bli riktigt roligt. :)  Efter att jag har slutat vid halv 3(ååååh vilken lyx, jag jobbar i princip alltid stängning eller i alla fall till 18 så att jag får gå vid halv 3 känns fantastiskt!), ska jag möta upp Madde IKEA och sen ska vi gå runt där till klockan 17 för då är det stickklubbsmöte(både mitt & Maddes första) och det ska bli riktigt spännande. :)

// Ottilia :)

söndag 9 februari 2014

Myslördag

Hej på er. :) 

Igår åkte jag till Madde för att spendera dagen tillsammans med henne. :) Vi handlade, bakade tigerkaka, stickade, pratade, lagade mat och tittade på Familjen annorlunda, The Hills, dokumentären Tvillingsystrar och Melodifestivalen. Det var så mysigt att spendera en hel dag utan att behöva tänka på att vi skulle vidare någonstans eller göra något annat senare. Vi kunde slappna av och göra det vi gör bäst tillsammans. :)

Imorgon ska jag åka till Zanna och spendera eftermiddagen och kvällen där. Vi ska gå en runda och ha myskväll. :)

// Ottilia :)

torsdag 6 februari 2014

Lightförkylning?

De senaste dagarna har jag jag haft stunder där min näsa har runnit och kliats och kittlats på samma gång, typ som när man är förkyld och behöver nysa. Det kan hålla på i någon timme eller så och sen är det lugnt i flera timmar innan det kommer igen. Det känns nästan som jag har åkt på en lightförkylning, alltså en förkylning som inte har fått chansen att bli en riktigt förkylning för att jag har gjort vad jag har kunnat för att undvika det. Jag har ingen konstant täppt näsa och mår ganska bra i övrigt och skulle det alltid vara såhär när man är förkyld skulle jag vara helt okej med en förkylning då och då. Förhoppningsvis är det här inte bara lugnet före stormen men det skulle det vara det hoppas jag att jag kan få slippa vara förkyld imorgon så kan den vara välkommen att knocka mig på lördag för då är jag ledig i några dagar. ;)

// Ottilia :)

Ett prickigt brev

Hej på er. :) 

Igår när jag gick hem från bussen igår efter jobbet passade jag på att kolla i brevlådan innan jag fortsatte hemåt. Där i låg ett kuvert som jag visste skulle komma det var ett prickigt kuvert med tekannor på, så fint! Jag kunde knappt bärga mig och när jag kom hem öppnade jag det, i låg en liten papperspåse med en stoppnål i tillsammans med ett brev med den dikt. Madde frågade mig för ett par veckor sedan om jag behövde en stoppnål och att hon kunde köpa det till mig på second hand butiken i Marian♥nelund när hon var där. Hon hade varit där och sedan skickat iväg den tillsammans med en dikt. Den var så fin att jag blev alldeles rörd och jag blev sådär varm i hela kroppen. :)
Tack Madde, du gjorde min dag.♥
// Ottilia :)

onsdag 5 februari 2014

Taylor Swift

Hej på er. :) 

När jag var sådär 14-15 år var Taylor Swift det bästa jag kunde tänka mig i musikväg. På något sätt kunde hon sätta ord på mina känslor och det kändes som att sjöng direkt till mig. Jag kunde lätt försvinna bort en liten stund med hennes musik i öronen. I min blandlista på Spotify ligger de flesta av de låtarna som jag lyssnade på varje dag under mina tidiga tonår och varje gång de spelas kan jag vartenda ord och varenda ton. Och ibland får jag tillbaka känslan av att vara 14 igen. Jag kan få flashbacks från högstadiet och tiden runt högstadiet bara av att lyssna på någon av Taylors låtar. Även fast jag trivs med att leva i nuet och gärna lite i framtiden också så är något av det bästa jag vet att kunna tänka tillbaka till en tid i livet när allt kändes på ett sätt som aldrig kommer komma tillbaka och jag hade helt andra tankar och värderingar än jag har idag för att jag har mer livserfarenhet.

Egentligen vill jag bara säga tack till Taylor för all musik som gör att jag kan resa tillbaka till mitt 14-åriga jag. :) 

// Ottilia :)

måndag 3 februari 2014

Tjuvlyssnat

Kika in på Tjuvlyssnat. ;) 

Restaurang
En mamma ~45 och hennes barn, en tjej ~18 och en liten pojke ~3, sitter vid ett bord. Tjejen har precis läst upp sitt eget och mammans horoskop. Därefter läser hon upp sin lillebrors horoskop som handlar om att han kommer ha tur med brudarna den här månaden. I slutet läser hon upp ”Råd: öppna ditt hjärta”
Tjejen (till sin lillebror): Du måste öppna ditt hjärta.
Pojken: Men Johanna jag har inget hjärta, jag är kille.

Gröna tunnelbanelinjen mot Farsta Strand, Stockholm
Tjej 1 ~16: Vill du ha ett tuggummi?
Tjej 2 ~16: Nej, jag har redan.
Tjej 1: Vill du ha ett Extra?

Gymnasium, Stockholm
En kille ~17 ropar på läraren under en mattelektion för att få hjälp med ett tal.
Killen: Du, jag förstår verkligen inte. Enligt facit är svaret 45,8 men jag får bara fram talet 666.
Läraren: Äh… ja det var ju lite konstigt.
Killen: Ja precis! Det är jättemystiskt, det är ju liksom… the number of the beast!

Kafé, Örebro
Fyra tjejer (~17) år sitter och pratar om skolan och klasskamrater.
Tjej 1: Ja, det ska bli så konstigt att inte komma till skolan och träffa alla dagen efter studenten.
Tjej 2 (överraskad): Va? Är studenten en skolavslutning?

Subway, Umeå
Kille ~20 kommer in på Subway och ska beställa en macka.
Anställd: Vill du ha mild eller kryddig ost?
Killen: Är det lök i den kryddiga osten?
Anställd (förvirrad): Nej…?
Killen: Då tar jag den!
Killen fortsätter sin beställning och är väldigt omständlig i val av grönsaker.
Anställd: Vill du ha någon dressing?
Killen: Är det kött i BBQ-dressingen?
Anställd (ännu mer förvirrad): Öh… Nej.
Killen: Då tar jag den!

På spårvagnen, Kungsportsplatsen, Göteborg
Dagisfröknarna räknar in sina småttingar när de ska gå av vagnen: 9, 10, 11…
Ena fröken vänder sig till sin kollega: Men du… Vi hade väl bara 10 med oss?

// Ottilia :)

Vitt

Hej på er. :) 

De senaste dagarna har det varit väldigt vitt överallt och det är inte bara för att det har kommit snö(som till min förtjusning faktiskt håller på att smälta bort) utan också för att det har varit dimmigt. Igår vaknade jag hos pojkvännen och han trodde att det var fönstret som var smutsigt men när vi hade gått upp och tittade ut såg vi att det inte var smuts på fönstret. ;) Jag körde hem och fick det ta det lite extra lugnt för att inte köra på någon eller något som skulle kunna finnas på vägen.
Idag var det lika dimmigt och när jag stod och väntade på bussen såg jag inte att den kom förrän den var ganska nära. När jag kom in till stan gick jag runt och letade efter lite kläder och jag hittade ett par jeans(vilket verkligen kan vara ett omöjligt projekt), ett par mjukisbyxor och två tröjor. :) Sen begav jag mig till jobbet och började jobba vid 15.00. :) Det var min första jobbdag på 6 dagar och det flera stycken som påpekade att jag inte hade varit där på ett tag. Vi stängde vid 19 och stötte på problem som inte gick att lösa, tur då att jag har snälla kollegor som tar på sig att fixa saker och ting för att man ska slippa stå där hur länge som helst. :)

Imorgon är jag ledig och jag ska nog tvätta och göra lite nytta. Bland annat rensa lite i garderoben tror jag, den är mer än överfull och uppenbarligen använder jag inte alla kläder så de ska få komma till någon som har bättre användning för dom. :) Jag är en mästare på att spara på saker, jag tänker alltid "jag kommer sakna den/det här om jag gör mig av med det nu" men nästa gång jag hittar den/det har jag egentligen inget behov av det. Så imorgon ska det bli plats i garderoben, jag är trött på att behöva trycka in allt jag tvättar och köper. Det skulle ju vara roligt att kunna vika eller hänga(jag har delvis hänggarderob och delvis där jag kan lägga kläderna) utan att behöver pressa när det i en låda, in på en hylla eller på en galge bland de andra kläderna.
Jag städade och tvättade och lite sådär i fredags också men det är återkommande projekt som aldrig riktigt försvinner.

// Ottilia :)

lördag 1 februari 2014

Äntligen!

Hej på er. :)

Det har nog inte undgått någon att Melodifestivalen drar igång ikväll. Och precis som varje år längtar jag! Jag ska spendera kvällen med pojkvännen som har sagt att han ska offra sig för min skull. Jag föreslog från början att vi skulle träffas igår för att han skulle slippa se det(det är ju inte precis det bästa han vet) men då skulle han jobba så det blev idag istället, trots att jag varnade honom men han var faktiskt okej med det. Dessutom sa han när Eurovision hade varit förra året att han ville ge det en chans, jag tittade på honom och sa att jag inte skulle glömma det och han sa att det kanske är roligt ändå. När jag sen berättade för honom för några veckor sedan att Melodifestivalen började snart och att jag inte hade glömt vad han han hade sagt ångrade han sig. Men vi kom överens om att han skulle se finalen i alla fall. Det ska bli intressant att se vad han tycker sen och om han är villig att titta på Eurovision senare i år mer.. ;) 
Själv peppar jag med lite gammal Melodifestival- & Eurovisionmusik innan jag ska bege mig hem till den förkylda pojkvännen. :)
Bildkälla.
// Ottilia :)